Новинки з книжкової полиці


Представляємо книжкові новинки придбані за кошти, виділені з міського бюджету. Було проведено тендер за процедурою відкритих торгів. Переможцем  стало видавництво "Ліра-К". Відділом книгозберігання  було отримано різноманітну літературу для дорослих та дітей. При складанні специфікації книг враховані  незадоволені запити читачів. 

До розуму, до серця (нові надходження з науково- популярної літератури) 



Ґолда Меїр - перша жінка в новітній історії, яка стала очільницею держави, однією із засновників Ізраїлю. В ній поєднувались шарм та рішучість, доброзичливість та безкомпромісність. Її відданість   своїй країні  сформувала політику Близького Сходу на багато десятиліть. 
Авторка знайомить читача з маловідомими фактами життя  цієї легендарної жінки. Її неймовірна впевненість та сила волі мотивує вас на нові звершення.


Серія "Етнографічні групи українців" для тих, хто цікавиться культурним багатством українського народу.
«Етнографічні групи українців Карпат. Гуцули» присвячена вивченню усіх аспектів життя гуцулів: віруванням, забобонам, демонології, звичаям, обрядам, фольклору, ужитково-декоративному мистецтву тощо.
«Етнографічні групи українців Карпат. Лемки». У монографії представлено весь спектр буття лемків: народне зодчество, одяг, харчування, основні й допоміжні заняття, промисли та ремесла тощо, а також духовна культура з її обрядово-звичаєвим багатством вірувань від язичництва до християнства, традиційні знання, фольклор та ін.
«Етнографічні групи українців Карпат. Бойки». Висвітлено унікальний культурно-традиційний спадок бойків: мораль, етику, традиційні знання, обряди, сімейний і побутовий календарі тощо.


Мемуари Мей Маск вражають з першої сторінки. Жінка не раз починала життя з нуля, але ніколи не складала рук, адже якщо щось іде не так, то потрібно просто змінити план і рухатися далі. Завдяки своїй цілеспрямованості  у 61 рік вона потрапила на обкладинку журналу New York, у 67 - вийшла на подіум Нью-Йоркського тижня моди, а в 69 - стала обличчям косметичної компанії CoverGirl.


Яким щодня бачила світ Леся Українка, яка називала себе "мандрівним клубочком"?  Що вона любила, з чого сміялася й сумувала, про що писала листи рідним, з ким дружила? Кумедні прізвиська для братів-сестер, хоумскулінг, стильні вбрання, нехіть до публічних виступів та далекі мандри. Жива людина, а не офіційний портрет.

Ці книги ви можете замовити по ВСО та МБА в нашому відділі.

Коментарі