Кожний стукіт серця - Україна!

 


Щорічно 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Це дата одразу двох визначних для України подій: президентських виборів 2004 року, які стали початком Помаранчевої революції та початку Євромайдану. Саме в цей день українці вважають за обов’язок і честь вшанувати учасників Майдану, загиблих Героїв Небесної сотні, волелюбність і мужність нашого народу, прагнення до демократії.
Пропонуємо вашій увазі нові надходження літератури по цій темі, які поповнили фонди нашої бібліотеки.


Авторка книги була волонтером під час Революції Гідності. У першому томі – нариси-життєписи, що розповідають про тридцять п'ять яскравих доль активістів Євромайдану, які віддали життя заради перемоги демократії, маловідомі біографічні факти, спогади та свідчення, рідних, друзів, земляків.


Другий том продовжує поіменну оповідь про Героїв Небесної Сотні. Маловідомі біографічні факти, спогади та свідчення рідних, близьких, земляків творять живе епічне полотно новітньої української героїки.


Написати цю книгу, як зазначає автор, її надихнуло сором'язливе замовчування подій на Майдані Незалежності після Революції Гідності. Тим більш, що все частіше можна почути, що Революція ще не закінчилася, вона продовжується. Автор відповісти на два запитання: «Хто вийшов на Майдан?» і «Заради чого люди вийшли на Майдан України?».



Коментарі