Болючий нерв доби


Продовжуємо цикл переглядів книг серії "30 знакових книжок нашої Незалежності".



Книга сучасної української письменниці і поетеси, яскравої представниці покоління «шістдесятників», лауреата великої кількості літературних премій і нагород. Це перший прозовий твір Ліни Костенко, який викликав великий резонанс. 
Роман написано від імені 35-річного програміста, який прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом. 
За жанром це мікс художної літератури, щоденників і публіцистики.

До книги увійшли найвідоміші вірші з різних періодів творчості - від ранньої поезієї до сьогодні, а також уривки з романів та поем. Це найповніше видання творів поетеси часів Незалежності.

Роман став справжнім бестселером. Його перекладено німецькою, польською, чеською, угорською, хорватською, французькою мовами. Книга стала лауреатом багатьох українських та закордонних премій та отримала чимало відзнак і нагород. Дія відбувається в Станіславіві кінця ХІХ – початку ХХ століття. В центрі подій долі двох жінок, які тісно переплелися між собою.


Ця книга про любов, хоча в ній нема жодного слова "люблю".  І ще про відвагу. Про безумовну відвагу знайти своє, впізнати його і нікому не віддати. Події роману розгортаються навесні-влітку чотирнадцятого року у Донецьку. Саме тут головна героїня втратила родину, дім, роботу, ілюзії, і саме тут- зібрала уламки життя заново, віднайшла новий смисл і нову опору. Ця книга назавжди змінить кожного, хто її прочитає.


 Глибокий та захопливий роман-епопея,  який став панорамою того, що відбувається на Сході України. Це  історія одного шкільного вчителя, його прагнень, мотивації та  
цілей перед небезпекою, коли за лічені години може помінятися історія і твоє місце в ній.


За версією конкурсу "Книга року Бі-бі-сі" роман став кращою книгою десятиліття! Вона про звичайних людей. Події відбуваються в славнозвісні 90-ті.
Головний герой - молодий чоловік Герман, котрий повертається до свого рідного містечка на Донбасі. В 2018 році роман було екранізовано під назвою "Дике поле".

Далі буде...

Коментарі