Великодні традиції у Німеччині

 


Великдень у Німеччині є найважливішим релігійним святом, традиції якого сягають у далеке минуле. Дні святкування є державними вихідними. Німецькою Великдень перекладається «Ostern» (від давньогерманського «osten» - схід). У християнській культурі схід асоціюється з усім світлим, з частиною світу, де сходить сонце, і, перш за все, із воскресінням Іісуса Христа.
В рамках проєкту «Мова. Культура. Німеччина» працівник нашої бібліотеки Д. Матіюк провів онлайн захід для студентів другого та третього курсів факультету іноземних мов Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

Під час заходу студенти запам’ятали нову лексику з теми «Святкування Великодня», заспівали пісню про Великдень «Бажаю тобі щасливого Великодня!» (нім. «Ich wünsche dir Frohe Ostern») німецькою мовою, прочитали та обговорили текст, присвячений традиціям святкування Великодня в Німеччині, дізнались цікаві факти про Великодні символи. Особливий інтерес викликала інформація про Великоднього зайчика (нім. «Der Osterhase») та можливості відправити листа через «Відділення німецької пошти Великоднього зайчика».

Студенти зацікавились Великодніми традиціями в Німеччині та висловили бажання одного разу відвідати Німеччину напередодні свята та взяти участь у святкових приготуваннях.













Коментарі