Чорнобиль - довгий слід трагедії

 


26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався вибух, який повністю зруйнував реактор, і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Чорнобильську катастрофу вважають найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей... 

Напередодні цієї скорботної дати працівник Центральної міської бібліотеки імені І. В. Бевза та бібліотекар бібліотеки-філії № 6 провели онлайн зустріч "Чорнобиль - довгий слід трагедії" для студентів факультету іноземних мов Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. 
Бібліотекар розповіла студентам про Чорнобильську катастрофу та її наслідки, адже це не лише екологічна трагедія, це історія ліквідаторів та місцевих мешканців, життя яких назавжди змінилося після аварії на АЕС.
 
На онлайн зустріч були запрошені ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС Мельник Володимир Петрович (голова спілки асоціації жертв Чорнобиля) та Палка Михайло Іванович (ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС), які розповіли студентам про подвиги ліквідаторів у ті трагічні дні.
Під час заходу студентам були презентовані пізнавальні відеоматеріали. На завершення онлайн заходу Мельник Володимир Петрович відповів на численні питання студентів, закликав пам'ятати про єдність та взаємопов'язаність сучасного світу, а відтак - про відповідальність кожної держави і кожного народу, кожної людини за те, щоб цей світ був безпечним.

Нехай у ці дні національної скорботи тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в душах кожного з нас співчуттям і милосердям.













Коментарі