Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі

Чорних дат в історії людства немало. Одна з них - 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху на Чорнобильській АЕС. Гіркі чорнобильські дзвони не стихають ось уже 38 років. Чорнобильська трагедія й досі болить, перегукується крізь роки, залишаючи тільки спомин, біль і пам’ять у наших серцях.
Сьогодні в нашій бібліотеці було проведено історичну годину «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі». Метою заходу було поглибити знання молоді про Чорнобильську трагедію, виховати почуття поваги до трагічних сторінок історії України.
Гість зустрічі - кандидат історичних наук, заступник директора Музею Вінниці з виставкової роботи Євгеній Сафар'янс розповів студентам про аварію на Чорнобильській АЕС, про її страшні наслідки для мільйонів людей. Присутні з цікавістю слухали розповідь і задавали запитання. Доповненням зустрічі стала презентація книжкової виставки "Чорнобиль... Трагедія... Пам'ять...", на якій представлені книги по цій темі.

Коментарі