Пасхальне диво - писанка



Наближається Великдень. У багатьох виникає бажання подарувати символ Великодня – писанку, рідним та близьким. А що може бути кращим, ніж писанка виготовлена своїми руками? Тільки теплі побажання від щирого серця, які ви скажете, даруючи маленьке кольорове диво. Подарувати писанку означає побажати щастя, здоров’я, добробуту.
Сьогодні в нашій бібліотеці відбувся майстер-клас «Пасхальне диво – писанка», на який завітали учні 1 класу приватного ліцею "Артинов" з дошкільним відділенням "Дельфін".
Наші маленькі читачі дізналися про традиційні українські писанки, їх символіку та техніки розпису. Бібліотекарі підготували для кожного читача особисте робоче місце і все що потрібно для роботи: яйце, віск, писачок, свічку, фарби та вже розмальовані писанки для зразка – кожному учаснику різні.
Учасники майстер-класу не лише опанували техніку розпису, але й відчули атмосферу єднання з українськими традиціями. Діти з ентузіазмом наносили візерунки на яйця, створюючи власні унікальні писанки. У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, діти навчилися творити писанки. Жоден не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю всі занурилися в царину розпису елементів писанки. Найцікавішим для малечі виявився процес знімання воску з яєць, адже під такою оболонкою приховувались усі фантазії.





















Коментарі